
Про кожний ВІТАМІН написано силу-силенну книг. У такій ситуації звичайній людині важко зрозуміти, як «працюють» вітаміни в організмі, для чого потрібен кожний вітамін. Мабуть, саме тому вітаміни й досі лишаються «попелюшками» харчового раціону. Однак ситуація поступово змінюється. Отже, цікаві факти про деякі вітаміни. |
| ВІТАМІН | Рослинні продукти | Тваринні продукти |
| А | Морква, апельсин, мандарин, лимон | Печінка тріски, сир (особливо тверді сорти типу пармезан), вершкове масло, яйця |
| В2 | Лисички, цільнозерновий хліб, проростки пшениці, брокколі | Телячі мізки, печінка, сир, яєчний жовток, сир твердий |
| В5 | Арахіс, брокколі, рис, бобові | Курчата, печінка, м'ясні субпродукти |
| В6 | Волоські горіхи, банани, зелений салат, проростки пшениці | Лосось, устриці, молоко, яйця, м'ясо |
| В9 (фолієва кислота) | Горіхи. Боби, зелений салат, банани, апельсини | Яйця, м'ясні субпродукти |
| С | Апельсин, обліпиха, чорна смородина, ківі, спаржа, суниця | Яйця, м'ясні субпродукти |
| D | Апельсин, обліпиха, чорна смородина, ківі, спаржа, суниця | Молоко, печінка тріски, жирна риба |
| Е | Оливкова олія, мигдаль, фенхель, шпинат | Молоко, печінка тріски, жирна риба |
| РР (нікотинова кислота) | Білі гриби | Зайчатина, індичка |
| Н (біотин) | Умест или іншому вигляді міститься усюди | Найбь более поздние печінці і яєчный жовтку |
